P.Freša chce za šéfa strany sedem miestnych zväzov, ešte sa nerozhodol

15.04.2012 Bratislava

Bratislava 15. apríla (TASR) - Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo sa ešte nerozhodol, či bude kandidovať na šéfa SDKÚ-DS. Stojí za ním zatiaľ sedem miestnych zväzov strany.

Frešo si každý jeden hlas váži, chce však počkať, kým bude hlas z regiónov silnejší. "Ďakujem za každý jeden hlas z regiónu. Ale počkám si na to, až ten hlas z regiónov z celého Slovenska bude dosť silný," povedal dnes pre TASR Frešo.

Šéf kraja nedávno pripustil, že má záujem byť vo vedení SDKÚ-DS. Či sa ale bude uchádzať o najvyšší post, závisí podľa jeho slov od diskusií v strane. Zatiaľ sa za neho postavili miestne zväzy SDKÚ-DS v Malackách, bratislavských Vajnoroch, Senici, Revúcej, Brezne, Lopašove a Jablonici.

Miestne zväzy odôvodňujú svoju podporu Frešovi jeho pracovnými výsledkami a schopnosťou získať si dôveru ľudí. Páči sa im aj jeho vízia reformovania pravice, ako aj vidina širokej, otvorenej, ľudovej, kresťanskej a národnej pravicovej strany SDKÚ-DS. Zväzy vkladajú do Freša nádej, že môže strane pomôcť získať v budúcich parlamentných voľbách viac ako šesť percent hlasov.

O novom vedení SDKÚ-DS rozhodnú delegáti straníckeho kongresu. Uskutoční sa 19. mája v Banskej Bystrici. Záujem o post šéfa strany zatiaľ oficiálne prejavila len podpredsedníčka Lucia Žitňanská.
 

Vyberte región